Norsk Shibaklubb Dette bilde tilhører Katja Weber og kan ikke benyttes til annet enn som illustrasjon på denne klubbside. Bildet kan ikke brukes på T-skjorter,luer, kopper eller liknende.
Du er her: Hjem > Hundebøker > Artikkel

Shiba-bøker

Dessverre finnes det ikke noen bok om shiba på noe skandinavisk språk ennå. Disse finnes på engelsk:

Japanese Shiba

av Andrew De Prisco

Animalia Books, UK 2001
(ISBN 1-903098-65-3)

Lettlest bok med fine bilder. I første del er det intressant sammenligning mellom standard i England og andre land. Seinere i boka hevder forfatteren en del påstander om atferd som er fjernt fra nordiske erfaringer. Vil derfor være forsiktig med å anbefale boka til mennesker uten egen erfaring med shiba.

The Complete Shiba Inu

av Maureen Atkinson

Ringpress Books Ltd, UK 1998
ISBN 1-86054-073-2

I tillegg til “The Total Shiba”, er dette den shibaboka jeg anbefaler. Boka omtaler sentrale tema om shiba på en seriøs måte. Selv leste jeg boka med stor glede.

The Total Shiba

av Gretchen Haskett og Susan Houser

Alpine Blue Ribbon Books, USA 1997
ISBN 0-931866-98-7

Den grundigste shibaboka. Forfatterne var i en årrekke ansvarlige for det dengang anerkjente bladet ”The Shiba Journal” i USA. Grundig, seriøs og omfattende. Boka anbefales!

Shibas

av Richard Tomita

T.F.H. Publications, INC, USA 1992
ISBN 0-86622-220-0

Mange fine fotografi. Teksten er overfladisk, og mye av stoffet omhandler omsorg for hunder generelt. En del av stoffet er fjernt fra skandinavisk syn på hund. Bl.a. nevnes shibaer som har måttet lære å bruke kattedo! Salg av valper i dyrebutikker er også tema.

The Shiba Inu

av Arthur Lane

G.A.A. Lane, Australia 1990
ISBN 0-646-02169-9

Heftet bok. Kort om type, balanse, standard, bevegelser osv. Bilder, mest av japanske hunder. Preget av at dette nå er en gammel bok.