Norsk Shibaklubb Dette bilde tilhører Katja Weber og kan ikke benyttes til annet enn som illustrasjon på denne klubbside. Bildet kan ikke brukes på T-skjorter,luer, kopper eller liknende.

Japaner i elgskogen

Vi gjengir her en artikkel fra det svenske tidsskriftet "Jaktjournalen" fra oktober 2002. Tittelen på artikkelen er "Japaner i Älgskogen", tekst og foto: Per Klaesson
Artikkelen er scannet inn, så det forekommer noen skrivefeil.
Artikkelen er gjengitt med tillatelse fra "Jaktjournalen".
Fuglejakt

Shiba som jakthund

I Japan brukes shiba hovedsakelig til småvilt- og fasanjakt, iblant også til villsvin- og hjortejakt. Hos oss brukes shiba særlig til jakt på elg og hjort. Flere shibaer er dessuten blitt godkjente ettersøkshunder.
En jeger som aktivt bruker sin shiba i arbeid, er Halvor Størmer. I Shibaklubbens spalte i Hundesport nr 6/03 forteller han om sine erfaringer. Jeg har fått Størmers tillatelse til å bruke teksten her:

Agility

Agility

Lise Komisrud skrev til spalten i Hundesport om shiba og agility, og vi gjengir denne artikkelen her. Lurer du på noe i forbindelse med treningsopplegg, konkurranse ol innen Agility, er Lise Kommisrud vår klubbkontakt på området!

Blodspor

Halvor Størmer har laget et treningskompendie med innføring i hvordan legge blodspor. Han trener med både Shiba og Akita. Er det noe dere lurer på, eller har lyst til å diskutere med Halvor, så kan dere gå til diskusjonsforumet hvor han har startet "tråd".
Utstillingstrening

Hundeutstilling - Hvorfor og hvordan

Artikkelen er skrevet av Christen Lang og gjengitt på klubbsidene med hans tillatelse.

Klikkertrening som metode

Treningsopplegg hentet fra boka "Shaping/klikkertrening" av Anders Hallgren. Artikkelen gir en kort innføring i klikkertrening og viser to praktiske eksempler på hvordan metoden kan brukes i trening ved hundens aggresivitet mot andre hunder eller hundens skepsis overfor barn.