Norsk Shibaklubb Dette bilde tilhører Katja Weber og kan ikke benyttes til annet enn som illustrasjon på denne klubbside. Bildet kan ikke brukes på T-skjorter,luer, kopper eller liknende.
Du er her: Hjem > Artikkel

Var jeg den første i Norge som hadde Shiba?

081223_FoersteShiba1960Runa_450x659Runa fra Kennel Toyomi hadde en Black and Tan Shiba på 60-tallet. Er det noen andre i Norge som har hatt Shiba samtidig eller tidligere?

Nå har jeg vært på skattejakt hos mine slektninger, fordi jeg hadde hatt en Shiba fra1960 til 1972, men manglet bilder av henne selv.  Jeg ønsket ikke å komme med at jeg hadde hatt ei b/t shiba på den tiden, da jeg ikke kunne finne bilde av meg og henne. Nå har det blitt funnet et bilde av meg og min shiba, som het Dolly Dosinite Mikkeline, et merkelig navn :).

Nå lurer jeg på om jeg var den første her i Norge som hadde en b/t Shiba? Dolly er på dette bilde 1 år , jeg var 8 år og min søster 4. Min første shiba fikk jeg av mine foreldre da dem begge seilet ute i mange år. De var i Japan da dem fikk se en vakker valp av rasen Shiba, og bestemte seg for å gi meg den. Året var 1960, desverre kunne dem ikke registrere den i Norge, da dem hadde smuglet den hitt (fy ,fy). Dolly var en virkelig fin og snill hund i alle årene hun levde ! Det som er artig er jo at jeg er i dag oppdretter av Shiba  på kennel Toyomi.

Se en stor størrelse av bildet...

Hilsen Runa
Kennel Toyomi