Norsk Shibaklubb Dette bilde tilhører Katja Weber og kan ikke benyttes til annet enn som illustrasjon på denne klubbside. Bildet kan ikke brukes på T-skjorter,luer, kopper eller liknende.
Du er her: Hjem > Aktiviteter > Kurs > Agilitykurs > Artikkel

Rapport fra akitvitetshelg i Bergen

Helgen 17. og 18. September 2011 arrangerte Norsk Shiba Klubb agility kurs i Bergen. Stedet var Myrbø Hundesenter i Arna litt utenfor byen.

Myrbø Hundesenter egner seg meget godt. Vi disponerte ett stor oppvarmet telt og en fin bane.

Lørdag var vi  spesielt heldig med været. Litt regn var det søndag, men ikke mer enn at vi fikk gjennomført programmet.

Senteret har også en meget vellutstyrt dyrebutikk der man kan finne det meste innen hundeutstyr og denne var åpen begge dager.

Vi var så heldig at vi hadde fått Lise Kommisrud og Hege Urdal over fra Østlandet for å gi oss en inføring i Agility. Begge var meget dyktig og pedagogiske. Spesielt Lise har lang erfaring med Agility og lydighet med Shiba. Begge la vekt på at Agility skal være gøy for både for hunden og eieren.

Vi startet med litt teori og innføring i de forskjellige øvelsene. For så å prøve oss frem. Interessen fra de 18 påmeldt var meget stor. Det stort spenn i alder fra barn til godt voksne deltagere. Så dette er en sport for alle. 
Shiba er jo en meget selvstendig hund så ikke alle ”tok” øvelsene like lett, men det var imponerende å se at alle klarte å gjennomføre den uoffesielle konkurransen som avsluttet kurset Søndag.

Lørdag var det felles lunch. Jorunn og Ann Margot hadde laget en deilig betasuppe som vi koste oss med og det var også eplekake til kaffen. Jorunn og Ann Margot sto også for utloddning og det var mange fine premier som spesielt hundene ble glade for. 

Uoffesiel agility mester: ble Monokuro Daikokuten eier og fører Ann Margot Whyatt.

Vil rette en stor takk til Lise og Hege for at de tok seg tid til å komme til oss og brukte av sin fritid for å inspirerer oss i denne artige sporten. Bare gode tilbakemeldinger har vi fått, dette var noe som ga mersmak. En meget hyggelig helg som viser at Shiba kan mere en bare å være en vakker hund!

Christen Lang
Distrikskontakt for Vestlandet.
 


  1 / 12 
 
Agility 1.jpg 
Agility 1.jpg