Norsk Shibaklubb Dette bilde tilhører Katja Weber og kan ikke benyttes til annet enn som illustrasjon på denne klubbside. Bildet kan ikke brukes på T-skjorter,luer, kopper eller liknende.
Du er her: Hjem > Aktiviteter > Kurs > Blodsporkurs > Artikkel

Rapport fra NSK blodsporkurs 12. - 13. mai 2012

Etter mange dager med regn og rufsevær tittet endelig solen frem over Veslesjøen Friluftsområde i Årnes, Akershus - helgen 12. -13. mai. Det var som bestilt for avviklingen av Shibaklubbens blodsporkurs i 2012! Bildene ligger i Fotogalleriet(den mørkeblå, vannrette menyen)under NSK blodspor våren 2012.

Åtte herlige shibaer og én vakker kai hadde tatt med seg sine eiere til en lærerik og inspirerende helg i Akershus' skoger. Det flotte området rundt Veslesjøen skapte en fin ramme rundt arrangementet. I Årnes ventet to erfarne blodsporinstruktører. Mona Andersen og Jan Erik Haugen ledet oss gjennom grunnprinsippene i blodspor, og med sin faglige tyngde og en god porsjon humor, ga de deltagerne grunnlaget for den første turen ut i skogen. Instruktørene hadde lagt to spor for hver deltager på lørdag. Nybegynnershibaene, og -kaien, høstet mye ros fra Mona og Jan Erik etter de første sporene. Hundeførerne var visst ikke så verst de heller...
 
Søndag fikk vi innføring i hvordan vi skulle legge våre egne blodspor. Under trygg veiledning fra våre lokale instruktører bar det ut i skogen igjen med fylte ketchupflasker. Et par timer senere var det hundenes tur, og det var tydelig at de skjønte hva som var på gang. Topp innsats fra alle de 9 firbeinte! Én etter én kom de ut av skogen med rådyr- og elgskanker i munnen - så stolte som bare shibaer kan være :)
 
Helgen ga absolutt mersmak. Det blir nok flere turer ut i skogen utover våren og sommeren. Og så får vi håpe det lykkes å få til et oppfølgingskurs neste vår.
 
En stor takk til instruktørene, Distriktskontakt Østlandet Laila Nagel, Lise Kommisrud og alle deltagerne for en super helg!
 
Kenji & Christen

 Christen Øwre Johansen